Nyomtatás

Mentőmotoros baleset

Mentőmotorost ért baleset
 
Már szinte közhely, hogy a járművezetők (autós és sajnos motoros is!!!) kanyarodáskor nem győződik meg arról, hogy kikerülését (ha állt) vagy előzését (ha halad) mögötte lévő jármű nem kezdte-e meg.
 
ITT az eredménye már megint:
 
Sajnálatos módon a hét elején gödöllői mentőmotorunk balesetet szenvedett. Veresegyházán áthaladva, Szadára érve a megkülönböztető fény és hangjelzéseit használva előzte a feltorlódott kocsisort, miközben a sorban haladó egyik autó az irányjelzőjét hirtelen kitéve, a visszapillantó tükör használata nélkül befordult előtte a bal oldali utcába. Az ütközés elkerülésére sajnos motorosunknak már nem volt ideje és lehetősége, mivel annyira közel volt a balesetet okozó jármű. Kollégánk átrepült az autó motorháztetője felett, majd az aszfaltra érkezve tovább csúszott, de szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. A biztonság kedvéért további vizsgálatokra kórházba szállították, de a mai napon már újra szolgálatba állt.
 
A mentőmotorunk viszont sajnos, ahogyan a képeken is látható, elég súlyos sérüléseket szenvedett, motormentő szállította el. A kárfelmérés folyamatban van.
 
Ezúton is köszönjük még egyszer mindenkinek az érdeklődését, továbbá a helyszínen nyújtott segítségét. Vigyázzanak magukra az utakon, vezessenek óvatosan és körültekintően. Ne telefonáljanak vezetés közben.
 
Ne szóljon hangosan a zene, főleg úgy ne, hogy fülhallgatón keresztül hallgatják. És ha sávot váltanak, használják a visszapillantó tükröket. Így elkerülhetőek a balesetek.
 
(Forrás és fotók: Magyar Mentőmotor Alapítvány)
 
Fogadjuk meg a Magyar Mentőmotor Alapítvány tanácsait!!!

www.ufoautosiskola.hu
Megjelent: 5522 alkalommal